Om

Hei, jeg er Monika!

Jeg er lidenskapelig opptatt av at ungdom og unge voksne skal finne sin vei i livet – om det gjelder studievalg, jobb eller hvis du er stuck og trenger en løsning.

Jeg er utdannet coach, studie- og karriereveileder i tillegg til at jeg har erfaring fra jobbing med ungdom/unge voksne siden 1990 (iiiik! føler meg ikke sååå gammel men… jaja)!

Tidligere har jeg vært ansatt i Oslo kommune og jobbet med ungdom på fritidsklubber, oppsøkende ute gatelangs, i kulturprosjekter, med medbestemmelse og Ungdomsråd – og ikke minst med tett individuell oppfølging av ungdom som droppet ut av videregående og ikke fant plassen sin hverken på jobb eller skole. Ungdom som hadde utfordringer faglig og på andre områder i livet. Parallelt med individuell oppfølging, jobbet vi med metodeutvikling og utfordringene på systemnivå; hva funker for disse ungdommene og hvordan kan måten vi jobber på, det som funker, brukes i andre tjenester.

Samtidig som jeg startet opp min egen business, var barne mine i en alder hvor de skulle ta viktige studievalg og jeg fikk øynene enda mer opp for hvor krevende og overveldende valg av studier også er for de som ikke sliter på skolen. Du har kanskje hørt at «du kan bli hva du vil» og «du må utnytte potensialet ditt». Min erfaring er at dette ikke nødvendigvis er noe enklere (selvom det er annerledes), enn for de som ikke synes de har noen alternativer i det hele tatt. Felles er at en systematisk tilnærming og bevisstgjøring kan bidra til gode studievalg.

Mitt ønske er å bidra til at det blir enkelt og tilgjengelig for unge å få hjelp og støtte til å velge riktig utdanning. Derfor har jeg laget Ditt studievalg, ett «individuelt nettkurs» hvor de anbefalte stegene ligger klar for deg som skal velge høyere utdanning. Du får en systematisk prosess med oppgaver, tester og verktøy som bidrar til at du kan velge studiet som passer deg.

Ditt studievalg er tilgjengelig på din mobil og du jobber med det når det passer deg, i ditt eget tempo. Står du fast eller trenger hjelp underveis kan du spørre på chat.

Jeg tilbyr også ungdomscoaching og individuelle samtaler til deg som føler deg stuck, umotivert og ikke vet hvor du skal begynne eller hva som egentlig stopper deg. Sammen løser vi opp i flokene i livet ditt! Som ungdomscoach er jeg din støtteperson om vi møtes face-to-face, på nett (FaceTime/zoom) eller på chat.

Ta kontakt på e-post, telefon eller melding hvis du ønsker å finne ut om noe av dette passer for deg 🖤 Det er helt uforpliktende og jeg blir glad for å høre fra deg (eller fra foreldre som skal sjekke ut litt først på vegne av ungdommen sin)! Been there, done that!

Beste hilsen og gode tanker fra
Monika Forvik

Ungdomscoach | Karriereveileder | Gründer | Dinvei.no

PS! for deg som vil vite mer om min utdanning og erfaring, så finner du meg på LinkedIn.