Kommer tankene på skole og hverdag snikende?

Sommerferien gir gjerne tid og anledning til å ta seg en pause fra det som ikke er så bra, samtidig som grubling og gruing kanskje kommer snikende og okkupere tankene dine mer enn du liker. 

For en stund siden jobbet med en gutt som hver sommer gledet seg til skoleferien, selv om han ikke gikk på skolen. Han hadde sluttet. Han følte seg umotivert og «skolen passet ikke for han» og jo mer han var borte fra skolen, jo mer utenfor følte han seg. Han følte seg alene i klassen og at ingen var som han. De negative følelsene han fikk hver dag han gikk på skolen gjorde at han til slutt tok en pause og planen var slett ikke at pausen skulle bli så lang. Han skulle prøve igjen neste år. Når sommerferien nærmet seg gledet han seg til å ha fri som de andre og flere år på rad tenkte han at nå skulle han starte på skolen igjen. 

Vi som er foreldre og som jobber tett på ungdom kjenner at det stikker i hjertet når ungdom strever og havner utenfor, når skolehverdagen blir for krevende og når venner og sosialt liv settes på pause – men det er håp! Min erfaring er at det ikke handler om å være lat eller umotivert, selv om det kanskje er en merkelapp andre setter på det. 

Noen ganger kan en pause være det som trengs og vurderer du en pause eller har pausen blitt lenger enn planlagt kan det være godt å få hjelp til å finne frem til hverdager som passer den du er og det du ønsker deg. Med strategier for å håndtere skolehverdagen eller vennskap og relasjoner blir det enklere. Det kan bli bedre! Det kan endre seg! Jeg har jobbet tett med ungdom i mange år og VET at vi sammen finner løsninger som du opplever er bra for deg. Vil du høre mer om meg og hvordan jeg jobber, så hører jeg gjerne fra deg eller en av foreldrene dine. Ring, send en melding eller en e-post så kan vi snakkes /monika@dinvei.no/97793971.

Og du, du må ikke ha gått helt i pausemodus før du gjør noe med det som okkuperer tankene dine og som gjør at du har det kjipt. Ikke trenger du å vite hva som er «feil» heller. Sammen sorterer vi tanker og lager det jeg kaller strategier. 

Legg igjen en kommentar