Studieveiledning

Er du usikker på hvilket studie du skal velge?

For noen så er det å velge studier noe de gleder seg vilt til; endelig skal du få velge akkurat de fagene du liker best. For andre er fremstår det som overveldende og vanskelig. Du har kanskje fått høre at «du kan bli hva du vil» og når du surfer rundt på leit etter ett studie som kan passe så blir valgene så mange og informasjonen så uoversiktlig, at usikkerheten treffer deg slik at du gir opp og utsetter det. Helt til du bare må velge fordi fristen nærmer seg! 

Det kan være enkelt – men du må gjøre jobben!
De fleste unge har ikke så mange erfaringer å bygge valgene sine på, men studieveiledning med en bevisstgjørende prosess hvor vi kombinerer samtaler, refleksjonsoppgaver og tester kan gi grunnlaget og innsikten DU trenger for å velge studier som er riktig for deg.

FULL PAKKE studieveiledning inneholder:
3 veiledningssamtaler (online/Oslo)
Refleksjonsoppgaver underveis
Interessekartlegging/skoletest
Personlighetstesten JTI Jungiansk type test (https://optimas.no/jti/)
Ditt studievalg app
Hjelp på e-post/melding underveis og til du er i mål og har funnet studiet ditt. 

Pris for FULL PAKKE med personlig oppfølging og veiledning er kr 6900.

Oppgavene og prosessen du går igjennom gir KARRIEREFERDIGHETER du også kan bruke senere i livet når du skal søke jobb eller bygge på utdanningen din.  Det handler om selvinnsikt; hvem er jeg og hva passer for meg, mulighetsorientering, informasjonsinnhenting og håndtering og ikke minst valgkompetanse; hvordan tar jeg valg som er gode for meg. 

Gjennom å utvikle disse karriereferdighetene – samtidig som du målrettet jobber med å finne studiet som passer deg – vil du også kunne takle overgangen det er å bli student bedre. Du vet mer om hvem du er og hva som er viktig for deg.

Lurer du på om dette kan passe for deg?
Ta kontakt så avtaler vi en gratis og uforpliktende samtale hvor vi finner litt ut av hva du trenger og om mitt opplegg kan passe deg; monika@dinvei.no / 977 93 971 / Messenger.

PS! Foreldre må gjerne ta kontakt for å sjekke ut løypa først. Det er helt vanlig – Been there done that!

Er en samtale også mulig? Ja, det er mulig! Føler du at du nesten har bestemt deg, så kan dette være en fin kvalitetssikring. Vi går igjennom det du har tenkt og sjekker om det er noe mer du bør finne ut av og sjekke. Det kan for eksempel være muligheter som du ikke har tenkt på eller noe du strever med å finne ut av.

Ditt studievalg på nett

Dette er ett «individuelt nettkurs» for valg av høyere utdanning. Det passer for deg som vil jobbe på egenhånd – akkurat når det passer deg, i ditt tempo, på mobilen. Du får videoer med instruksjoner, refleksjonsoppgaver og tester. I tillegg har du mulighet til å spørre om ting på chat underveis. Ditt studievalg kan kombineres med samtaler på nett eller kontoret, hvis du finner ut at du trenger det.

Personlige samtaler

Samtalene foregår på mitt kontor eller på nett via Facetime/zoom/skype. Utifra hva du trenger så avtaler vi hvor mange samtaler vi skal ha. Det kan være en samtale for å kvalitetssikre studievalget ditt eller det kan være en serie på 4-6 samtaler for å virkelig finne ut hvem du er, hva som er viktig for deg og hvilke muligheter du har. Samtalene kan suppleres med tester, oppgaver og andre verktøy du trenger. Jeg bidrar gjerne til å finne alternativer og veien til den utdanningen som er riktig for deg. Har du en drøm du tenker er uoppnåelig kan vi finne de alternative rutene dit, i tillegg til en god porsjon motivasjon. Personlige samtaler er kanskje særlig nødvendig for deg der andre ting i livet spenner bein på deg og gjør det utfordrende å komme i gang med studier.
Ta kontakt for en GRATIS Bli-kjent samtale, så finner du ut hva som passer deg

FULL PAKKE!

Dette er for deg som går ALL IN for å finne studiet som passer deg. Vi kombinerer personlige samtaler med verktøyene i Ditt studievalg, i tillegg til en personlighetstest. (NB! tester brukes som ett diskusjons- og refleksjonsgrunnlag og forteller ingen sannhet om deg!). Vi finner ut hva som er viktig for deg, hva som passer deg, hvilke ønsker, drømmer og muligheter du har. Dette er grundig!

FULL PAKKE inneholder: Ditt studievalg, 3 samtaler og personlighetstesten Jungianske Type Index (JTI), i tillegg til oppfølging/hjelp på chat når du trenger det!

Jeg tilbyr en bli-kjent samtale er for deg som vurderer FULL PAKKE og som vil sjekke ut om kjemien stemmer og om jeg kan hjelpe deg der du er. Ofte tar foreldre kontakt og sjekker ut hva jeg tilbyr før de gir ungdommen sin ett vennlig dytt; «kanskje kan hun her hjelpe deg?» – og da er denne samtalen god for å sjekke ut akkurat det. Vi tar en samtale på kontoret eller på nett (facetime/zoom), blir litt kjent og kartlegger hva du trenger og ønsker deg. Gratis og uforpliktende!
Ta kontakt!

Samtalen med Monika gjorde meg trygg…

Jeg har lenge vært usikker når det kommer til valg av studie. Jeg startet på studiespesialiserende og gikk der et år, før jeg innså at dette ikke var noe for meg. Har nå gått et år på folkehøyskole, og ønsket en samtale med noen som kunne hjelpe meg til å finne min retning. Jeg ble anbefalt Monika Forvik, og det var et knallgodt valg for meg. Hun er chill og lett å snakke med, og startet tankeprosesser hos meg som gjorde at jeg kunne se nye muligheter jeg ikke hadde tenkt over. Samtalen med Monika gjorde meg trygg på hva jeg ønsker å gjøre videre. Hun hjalp meg i å finne ut hva som egentlig er det riktige valget for meg.
Ida (18 år)

Ga de resultatene jeg håpet på…

«Prosessen jeg gikk gjennom sammen med Monika ga meg en bedre forståelse av mine verdier, egenskaper og evner i forbindelse med mitt yrkesvalg og livet forøvrig. Ved hjelp av konkrete verktøy, samt en konstruktiv og dyktig samtalepartner, gav prosessen de resultater jeg hadde håpet på. Dette på kortere tid enn først antatt. Jeg gir mine beste anbefalinger til både unge og voksne om å benytte seg av Monika sin hjelp i valget av studie- eller yrkesretning.»
Ola (25 år)

For meg var det en veldig bra opplevelse…

«Hvis du er veldig usikker på hva du vil gjøre så er dette et godt program for å bli klokere på seg selv og hva man egentlig liker. Jeg likte kurset og synes det var veldig bra. Det står ganske konkret hva det inneholder og det viser ikke akkurat studiet men er mer en indikator – så for meg var det en veldig bra opplevelse».
Henrik (20 år)

Veldig nyttig for å klarne tankene…

«De timene jeg hadde med veiledning var veldig nyttig for å klarne tankene og finne ut mer om hva jeg personlig ville for min fremtidige utdanning. Det hjelper veldig å snakke med en som er nøytral til dine meninger og som ønsker å komme frem til hva du personlig vil. Monika er veldig behagelig å snakke med og jeg anbefaler å ta en time hvis man vil ha klarhet i sine fremtidige karriere/utdanningsvalg».
Michele (20 år)

…så veiledningen har fungert veldig bra for meg.

«Jeg syns nettkurset Ditt studievalg er et bra opplegg fordi jeg fikk mange varierte spørsmål som fikk meg til å tenke over meg selv som person og hva jeg ønsket å oppnå med livet. Du var aktiv på Messenger og det gjorde at det var veldig lett å få kontakt. Du satte av god tid til samtalen og veileda meg til hvordan jeg skulle finne ut av hva jeg skulle velge og hadde ikke en «fasit» på hva som passa meg best. Det var alltid rom for å vurdere alle typer utdanning, selv om det ikke er den retningen jeg først siktet til. Jeg opplevde deg som objektiv, noe som gjør det lett å følge rådene dine. Jeg endte opp med å søke noe jeg ikke hadde tenkt på før jeg gjennomførte kurset og hadde samtalen – så slik veiledning har fungert veldig bra for meg. Du har mye kunnskap om mulighetene ved de forskjellige studiene og dette er veldig viktig».
Kristine (19 år)

Bli-kjent samtale?

Dette er en gratis samtale til deg som lurer på hva du trenger og om jeg kan hjelpe deg. Vi kartlegger hva du trenger og ønsker deg. Samtalen foregår på kontoret eller på nett (chat/facetime/zoom).
Gratis og uforpliktende!
Ta kontakt, da vel! 🙂